maç sonuçları

IWA 2012 – Frissítve!

Idén újabb meglepetéssel szolgálunk a Késportál olvasóinak! A tavalyi kiállítási beszámolónkat gyorsabbá és interaktívabbá téve élőben is bejelentkezünk a helyszínről. Hogy ne csak a fórumozóknak kedvezzünk, ebben a blogbejegyzésben is összefoglaljuk a látottakat, rendszeresen frissítve!

Kesportal: IWA2012

Vasárnap – a vége

A végére meghagytuk a taktikai vonalat. Kershaw-ZT kínálatában sok az újdonság, de mindet láthattuk már a weben. Cryo, Echelon, citromsárga Scallion, csak hogy párat nevesítsünk. ZT vonalon kicsit egyhangúbb a modellek elnevezése, de a formaválaszték igen széles. Rick Hinderer design ZT 550, 560 és a korábbi Kershaw modell, a Talon reinkarnációja ZT 750 néven, enyhén homorú éllel.

Kesportal: Kershaw02

Kesportal: Kershaw03

Kesportal: ZT01

Kesportal: ZT02

A Pohl Force standját is körbejártuk, ismét megcsodáltuk Dietmar Pohl fura formavilágú késeit. Charlie One és Lima One kis fixpengések, új folder, titán framelock kivitelben.

Kesportal: PohlForce03

Kesportal: PohlForce04

Kesportal: PohlForce02

Kesportal: PohlForce01

Az Extrema Ratio portékáját is megcsodáltuk, köztük az új, militáns megjelenésű bicskamodelleket és az aktuális kínálatból pár régebbi kés újabb variációit.

Kesportal: Extrema02

Kesportal: Extrema01

Szombati összefoglaló

Technikai okokból a frissítés sajnos mára maradt, de ez ne szegje kedveteket! Nézzétek inkább a Gerber újdonságait! A folyamatosan bővülő tavalyi Bear Grylls termékvonalba került pár fura dolog, mint például elemlámpába integrált túlélő kapszula, túrázáshoz használható, kompakt élezőkészlet, újfajta kulacs. Érdekesebb újdonság a képeken is látható új vadászkés-sorozat, műanyag tokkal, tokba integrált élezővel. Egészen jó fogású, használható pengeformájú késeknek tűnnek.

Kesportal: Gerber01

Kesportal: Gerber02

Kesportal: Gerber03

Az itthon kevésbé ismert Fantoni búvár és mentőkéseit is megcsodálhattuk. A hagyományos, Loveless-féle vadászkéseken túl idén már William Harsey kollaborációs bicskákat is készítenek (utolsó két kép).

Kesportal: Fantoni01

Kesportal: Fantoni02

Kesportal: Fantoni03

Kesportal: Fantoni04

Kesportal: Fantoni05

A Benchmade standján az egyik idei újdonság a Shane Sibert munkája alapján készült Adamas folder és Adamas fixpengés kés volt. Érdekes újdonság még a Shoki mellé elkészített Shori (a képen a fekete markolatos) és Megumi is.

Kesportal: Benchmade03

Kesportal: Benchmade02

Kesportal: Benchmade01

Úgy látszik, az Aitor is észbe kapott, standjukon rikító markolatú késeket is láttunk. Picit lassan követik a tendet.

Kesportal: Aitor

A japán Kanetsune is hozott késeket az IWA-ra. A szokásos hagyományos hangulatú bicskák, vadászkések és szakácskések mellett is elidőztünk egy kicsit.

Kesportal: Kanetsune01

Kesportal: Kanetsune02

Kesportal: Kanetsune03

A Kizlyar vitrinjei körül is sertepertéltünk kicsit. Itt újdonságot nemigen láttunk, viszont a késeik még mindig jól néznek ki!

Kesportal: Kizlyar02

Kesportal: Kizlyar01

Kesportal: Kizlyar03

Sikerült a korábban, itt a blogon bemutatott, újdonságként várható Opinelt is lencsevégre kapni a maga fizikai valójában. Nem csak várható, már fogható is volt a kiállításon!

Kesportal: Opinel

Az olasz Lionsteel is bemutatkozott önálló standdal, melyen láthattuk a saját márkájuk alatt futó késeken túl a más márkák számára készített modelleket is. SR-1 damaszkból, DPx fixek és folderek, kis és nagy kések egyenesen az olasz gyárból…

Kesportal: LionSteel01

Kesportal: LionSteel02

A svájci rendőrség számára készített PM-1 nevő modell:

Kesportal: LionSteel03

DPx arzenál:

Kesportal: LionSteel04

A SOG vitrinjeiben néhány újabb bicska mellett talán a kiállítás legnagyobb késes vonaktozású érdekességét láttuk. Elsőre nem tudtuk, hogy csak a jó német levegőtől, a sörtől és a csinos lányoktól megrészegülve hallucinálunk, de jobban megnéztük, sőt, le is fényképeztük. Szóval a SOG idei nagy dobása a KnifeLight. …és komolyan gondolják. (A kép picit gyenge, az átlátszó baknit és markolatvéget kell látni, melyből óriási erővel tör elő két-három LED fénye.)

Kesportal: Sog01

Kesportal: Sog02

Péntek esti összefoglaló

Az első, igazán említésre méltó érdekességet a Light My Fire standján láttuk. A Morával kooperációban készülő, színes outdoor késekkel rukkoltak elő, melyeknek markolatába elhelyeztek egy szikravető (ferrocerium) rudat. A kés Swedish FireKnife fantázianéven kerül majd a polcokra. A műanyag részeket az LMF csinálja, a pengét a Mora adja. A pengeháton kialakítottak kaparóélet, valamint a hegy körül is módosítottak kicsit az élezésen. Egészen korrekt kis késnek tűnik, ára 30 Euro körül várható.

Kesportal: FireKnife01

Kesportal: FireKnife02

Kesportal: FireKnife04

A cseh Mikov is képviselteti magát, standján a szokásos kínálat. Természetesen az örökzöld rugós bicska sem hiányozhat a repertoárból.

Kesportal: Mikov01

Kesportal: Mikov02

A FOX kínálata, inkább csak képekben. Lehetne miből válogatni, elég sokrétű a felhozatal! A hagyományos bowie pengés küzdőkéstől a taktikai golokig mindent hoztak.

Kesportal: Fox01

Kesportal: Fox02

Kesportal: Fox03

Kesportal: Fox04

Kesportal: Fox05

Aki regisztrált a fórumon, az nem csak friss információkat kaphat, hanem egy lehetőséget is. Részletek az alábbi linken érhetők el. Természetesen később lesz sokkal jobban szerkesztett összefoglaló, nem csak kutyafuttában készült fényképekkel!

Ed és Esc

6 hozzászólás


  1. 1 samuelwx

    Azok a Morák bitangosak!!!

  2. 2 Vaszil

    Azok nekem is tetszenek.:)

  3. 3 Switchblade

    Ja, meg jobban meggyengitettek a konstrukciot…

  4. 4 ppress

    Minden elismerésem az IWA 2012 „rovat” létrehozóinak!!!

  5. 5 bagulaci

    ezek a Morák nem (sem) kontúros, ütöm-vágom kések, 6 mm-es pengevastagsággal. annyira nem félteném ezt a konstrukciót, jók lesznek arra, amire korábban is használták őket, a szikravető meg jól jöhet.

  6. 6 hegyespenge

    A Lionsteel egyik bicskatípusa (a képeken a zöld fémnyelű) nekem egy nagyon kellemes meglepetés volt. Azt eddig is tudtam, hogy ezt a szériát SLEIPNER pengével (is) készítik (gyártók között nem is ismerek másikat), ami ugye azért mégis csak arra utal, hogy valami igényeset szeretnének összehozni, de ami igazán megfogott, hogy a titán markolat (illetve van egy alu változata is, de annál ez nem olyan nagy szám) nem két fél részből van összerakva csavarokkal, távtartókkal, hanem egész egyszerűen egy darabból lett kimunkálva! És még kényelmes is. 🙂

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.