maç sonuçları

IWA 2012 – nagyítás I.

A fórumos „élő” közvetítésből készített összefoglaló után jöjjön néhány, kissé részletesebb képi beszámoló is, azokkal a kinagyítható fotókkal, amelyek már nem „snellesen” iPaddel, hanem fényképezőgéppel készültek. Light My Fire, Kanetsune, United Cutlery, Böker, Wenger, Fox ebben a részben.

Kesportal: IMG 0645

Elsőnek itt van tehát a Light My Fire Mora-kooperációs újdonsága. A svéd márka itthon is ismert, túraboltok árulják kanálvilláikat és kirándulóedényeiket. Ezúttal a honfitárs Morával fogtak össze, és készítettek egy markolatba integrált szikravetős kést.A markolatvéget képező szikravető-gombot elfordítva nyitunk és zárunk, abszolút erősen és biztosan tart – ez persze azt is jelenti, hogy a szerkezetet tisztán kell tartani, mert koszosan, földesen már nem működik rendesen.

Kesportal: IMG 0652

Mindenesetre vastag anyagból, jó minőségű műanyagból készült, eltörni sem fog, az biztos. A penge is újszerű köszörülést kapott.

Kesportal: IMG 0655

Az egész modell fölöttébb rokonszenves. Természetesen nem a (kötelezően fanyalgó) „profi” túlélőknek meg buskraftosoknak készült, de hát ennek megállapításához elég egy pillantást vetni a márka kínálatára.

Kesportal: IMG 0657

A Kanetsune nem csak konyhakéseket hozott…

Kesportal: IMG 0681

A The Expendables című film késeiről szóló cikkemben említettem, hogy a fontos szerepet kapó, látványos dobókésekről senki nem tudta kideríteni, ki készítette őket. Ez azokat illetően ugyan nem változott, de mint a képen is látható, a United Cutlery azóta Kunai néven elkezdte gyártani őket.

Kesportal: IMG 0698

A Gil Hibben féle Expendables-bowie méreteinek illusztrálásához egy vásárlátogatót kértem meg, hogy álljon modellt. Nem kicsi emberről volt szó…

Kesportal: IMG 0703

Ha már fantázia és Hibben: idén télen jön majd a The Hobbit című film, amelyhez neves fantasy-tervezők készítettek fegyvereket.

Kesportal: IMG 0967

A United Cutlery standján már ott volt a plakát tetején látható darab, amely gyakorlatilag egy fokos: sétabot-hosszúságú nyéllel, mindenhol igen kellemes fogással. Tolkienbe oltott Tenkes kapitánya…

Kesportal: IMG 0968

Kesportal: IMG 0971

A Böker standján megtaláltuk Farkas Péter nyakkését is, amely az El Héroe után már a második modellje, amelyet a neves német gyártó kiad. Harciasabb, mint a Katica

Kesportal: IMG 0690

A Wengernél komoly újdonság nem volt, legalábbis modell tekintetében nem. A kínálat azonban mára igen színessé vált: külön paneleken állították ki a Special Design sorozatokat. A leglátványosabbak (legfeltűnőbbek) persze az amerikai vadászok között egyre népszerűbb Realtree AP Blaze kamuflázs (olyan álca, amely az emberek számára biztonságosan feltűnő, a szarvasok számára meg tökmindegy) modellek.

Kesportal: IMG 0806

Kesportal: IMG 0809

Kesportal: IMG 0812

Látványosak a Blackout-sorozat darabjai is, amelyeken nem csak a nyélpanelek, de a pengék és a szerszámok is koromfeketék: PVD-eljárással készített vákuumplazmás bevonatot kaptak. A milliónyi, mindenhonnan csillogó fényben ezt lehetetlen volt rendesen lefényképezni…

Kesportal: IMG 0819

Kesportal: IMG 0679

Igen barátságos a Wood elnevezésű, azaz a diófa-paneles széria. Ebben már a körömcsipeszes változat is megjelent, amely igen ötletes darab. A csipeszt a rovátkolt műanyag billentővel tudjuk egy első fokozatig kiemelni, utána teljesen kihajtjuk, majd az emelőkart teljesen át kell fordítani az ellenkező oldalra. Jobbnak tűnik, mint a Victorinox-körömcsipesz, és természetesen a kisolló is a Wengernél megszokott mikrofogazású, plusz nem hajszál-, hanem igazi késrugós változat.

Kesportal: IMG 0675

Kesportal: IMG 0674

Kesportal: IMG 0670

Kesportal: IMG 0671

Manikűr után brutálmetál: hja, kérem, a Fox mindig tud valami látványosat mutatni…

Kesportal: IMG 0667

Kesportal: IMG 0665

Kesportal: IMG 0668

Folyt. köv.

Szöveg és kép: Rózsa Edvárd

3 hozzászólás


  1. 1 Golbat

    Mora koncepció teccős :), kíváncsi leszek a hazai árára…

  2. 2 edrose

    Hát igen, plusz ugye, hogy ki fogja árulni. A Light My Fire-t hagyományosan a Mountex. Nem tudom, milyen árarányokkal dolgoznak a külföldiekhez képest, de ami az eladást illeti, kések tekintetében ez nem feltétlenül a szakszerűség garanciája – és ezt nem bántásból mondom, hisz nem várható el, hogy egy eladó az aktuális hegyisport-divat mellett a szikravetőhöz meg a késacélokhoz is értsen. Igaz, utóbbi más, dedikáltabban késorientált kereskedelmi egységekben sem mindig teljesül. (Szépen fogalmaztam? 🙂 )

  3. 3 szabi72

    Az a Wenger Evo… Az az egyszerűbb. Na, az nagyon tetszik! (a Wenger típuselnevezéseivel mindig bajnab voltam. Ez talán a 63-as, 64-es.)

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.