maç sonuçları

Kés és foci

Zárjuk az évet egy fölöttébb szokatlan késsel: Ignazio barátunk, a DVTK-drukker érdekes ötlet szeretetteljes megvalósításáról adott hírt. Boldog új évet kívánunk!

Kesportal: dvtk2

Sziasztok!
Nem szeretnék hosszas lányregényt írni, de a következő késsel kapcsolatban néhány információt azért megosztok veletek. A lényeg tömören: szeretett futballcsapatom, a Diósgyőr 2010. és 2011. éve feledhetetlenné vált szélsőséges teljesítményével, s erre immár ez a kés is emlékeztetni fog.

Kesportal: dvtk3

Előzmény: a DVTK sokadik hullámvölgyében, több százmilliós tartozással, szétesett morállal, gyenge játékosállománnyal és dilettáns vezetéssel a megalakulásának 100. évfordulóján, 2010-ben kiesett az NB I-ből… Senki nem így képzelte a centenáriumot. Ez a borsodi sors. Én azonban azt vallom, hogy nagypéntek nélkül nincs feltámadás – és ez Miskolcon is beigazolódott. Új tulajdonos érkezett új szakmai stábbal és – a Diósgyőr fanatikus szurkolóinak ezreivel, sőt tízezreivel a háta mögött – Benczés Miklós régi-új edzőnkkel a megújult csapat kis magyar futballtörténelmet írt.

Kesportal: dvtk5

A váltást és a téli újjáépítést követően jött a feledhetetlen tavaszi menetelés. 7 pontos hátrányból úgy jöttünk fel, mint a talajvíz, 14 meccsből álló győzelmi sorozattal megnyertük a másodosztályt. A kétkedőknek bebizonyítottuk, hogy a csoda nem múlik el, ha Miskolc, a vörös szörnyeteg elindul: az NB I-ben manapság példátlan 10-12-ezres nézőszámú és országos visszhangot kiváltó hazai meccsekkel a csapat az első osztály őszi szezonját a harmadik helyen zárta, mely önmagában is nagy eredmény, de új feljutó csapatként még nagyobb! Új legenda született. A klub aranykorát idéző hangulat és a foci engem is magával ragadott, így szurkolóként és késrajongóként ebben az emlékkésben örökítem meg tiszteletem és örömöm.

Kesportal: dvtk4

Hirtelen felindulásból kedvenc pengeformám miatt egy Enzo Trapper D2 pengét választottam, a klubszínek miatt pedig a vastag vörös fiberen és fehér paneleken kívül más nem is jöhetett szóba. A projekt még nyáron indult, Roninnak köszönhetem a szokásosan profi minőségben összerakott alapot, melyet Jóvíz scrimshaw-zott. Az egyik panelen látható a DVTK-címer és az indulónk leghangosabban zengő jelmondata. A másik oldalra kerültek a focira, a gólörömre, és a stadionra emlékeztető motívumok, és az ötletesen a szegecsbe karcolt „100 év” felirat. A srácok munkáját ezúton is köszönöm!

Kesportal: dvtk1

13 hozzászólás


 1. 1 angelero

  🙂 Nagyon jó lett!

 2. 2 daAscoli

  Tök jó! 😀

 3. 3 moti

  Kiváló munka!Ez bekerült a DVTK vitrinébe,vagy a Tied maradt?

 4. 4 kelapu

  Én nem vagyok nagy foci szurkoló, de voltam sok meccsen a nagy barátom jóvoltából, aki Diósgyőr szurkoló volt. Sajnos ő már nem él, nélküle nem sok meccset játszott a csapat akkortájt. Jellegzetes rekedt hangjával lelkesen buzdította a csapatot. Ez a kés erre a szép időkre emlékeztetett. Gratulálok!

 5. 5 finucci

  Vasgyári gyerek vagyok, voltam is jó pár meccsen, b középben, haveromnak ott dobták ki két fogát. Meccs előtt a pincében fűrészeltük a pénztárszalag gurigákat.
  Szóval elfogult vagyok.
  A címeroldal tetszik is, de a másik… az finoman szólva nem illik a kompozícióba. Fotó alapján: kidolgozatlan, elnagyolt, gyerekes. Sajnálom.

 6. 6 samuelwx

  Ötletes, szép munka! Nekem tetszik!

 7. 7 KenBen

  Nekem elég vegyesek az érzéseim a késsel kapcsolatban… Maga az alapkés jó, de egyrészt én egyszerűen nem értem a drukkolást, mint olyat, illetve Jóvíztől szokatlan módon szerintem a végeredmény is hihetetlenül csúnya lett… Teljesen „kínaigagyikés” érzésem van tőle. 🙁

 8. 8 Flagellator

  Két dolog:
  – a kés nem tetszik
  – ideje volt már egy jó csapatnak Diósgyőrött és Miskolcon
  Üdv. Debrecenből!
  (ha nincs kivel FOCIZNI, nincs kinek drukkolni)

 9. 9 Tojasleves

  A kés nagyon tetszik, nem vagyok focirajongó, de a fanatizmus legtöbb formáját kedvelem, mint emberi megnyilvánulás.
  [Kivéve, ha a Borharapóban (Podmaniczky utca) vernek péppé drukkerek]

  A címeroldal nagyon jó lett, a másik oldal… hát Finuccival kell egyet értenem.
  Jóvíz mintha csinált már volna néhány néhány kiemelkedőbb alkotást.

 10. 10 Lagrande

  Sajnálom, de szerintem is gyenge lett ez a kés, kár volt a jó Enzo alapért.
  Eleve túl sok ennyi motívum, felirat, ciráda stb. egy késen, és ráadásul olyan infantilis az összbenyomás. Akinek lelki kötődése van a csapathoz, a városhoz, biztosan elfogult kicsit, de ha a csupasz tényeket nézzük, mint ahogyan én is, legközelebb a „kevés néha több” elvet javaslom követni.
  Boldog új évet és jó munkát, Ignazio!

 11. 11 ignazio

  A kés művészeti értéke egyéni, eredeti jellegénél fogva nem vonható kétségbe, ez biztos. Művészeti minőségével kapcsolatban én magam elfogult vagyok, úgyhogy azt majd Jóvíz elemzi, ha akarja a topicjában. Köszönöm az észrevételeket mindenkinek, és Ednek a lehetőséget!

 12. 12 Flagellator

  Na vajon hová lett a hozzászólásom?

 13. 13 firesnake

  Focinyelven élve, kapufa 🙁

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.