maç sonuçları

XI. Nemzetközi Késkiállítás és Vásár

Magyarul és köztünk szólva, csak simán: a Lurdy. Mit is kellene vagy lehetne még erről mondani? (Ezért aztán csodálkoztam is, hogy ennyi idő után csak tegnap jutott eszembe az a kacska hasonlat, hogy honi késbarátnak olyan a Lurdy, mint katolikus zarándoknak Lourdes.)

Kesportal: Lurdy 2014 - indafoto.hu

Amit az idei kiadással kapcsolatban tudni kell:
– nem a hátsó, 6-os teremben lesz, mint tavaly, hanem a kényelmesebb aulában
– kb. 30 kiállító vesz részt, köztük ott lesz a tavaly is népszerű cseh alapanyag-árus is
– örvendetes hír, hogy a Késportálos amatőr készítők közül bemutatkozik Mókamiki
– a szomszédban egyidejűleg tetováló- (tetoválás-?) kiállítás és -verseny is zajlik majd – ha szeretnéd összekötni a kellemeset a hasznossal, a frissen vásárolt kést helyben magadra is tetováltathatod
– nyitva szokás szerint szombat-vasárnap, idén szeptember 20-21-én (figyelem, vasárnap korábban zár, 16 órakor!), belépő még mindig 500, 14 év alatt még mindig ingyenes – ahogy kell, szoktassuk csak az ifjakat.
A kiállítás helyszíne térképen.

Rózsa Edvárd

12 hozzászólás


  1. 1 kovács ignác

    Ennek örülök, hogy változik a helyszín, legalább így átláthatóbb lesz minden.

  2. 2 Warinsky

    Már megint akkor lesz, amikor kezdem a készenlétet… el kell cserélnem, nincs mese…

  3. 3 András

    Lehet már tudni a kiállítók nèvsorát?
    Köszi!
    András

  4. 4 tibor

    Ed, a hasonlat tetszett. Oda minden évben el kell menni! 🙂

  5. 5 FuTI007

    Kedves Ed!

    Köszönjük a híradást. Nekem a tavalyi jubileumi X. volt az első, és nagy öröm volt, hogy személyesen találkozhattam azokkal a mesterekkel, akiknek a késeit eddig csak a fórum topicjaiban láttam. A nagy tömeg ellenére mindenki türelmes, jókedvű és segítőkész volt. Micsoda öröm volt végre kézbe venni egy Fekete Erőt majd egy Akhilleuszt, összehasonlítani egy Bábelt vagy Quintus Rangert az elképzeléseimmel. A tombola főnyereménye egy gyönyörű Fazekas József /Pyraster/ alkotás volt, ami bármelyik késbarát szívét megdobogtatja. Szóval én a szegényes fantáziámmal nem tudok ennél jobb szórakozást elképzelni 500 Ft ért, de ha valakinek van ötlete, szóljon! Nagyszerű hír, hogy Mókamiki készítő is ott lesz, végre személyesen is találkozhatok a mesterrel, akinek eddig csak a munkáit használtam nagy megelégedéssel.
    Én biztos ott leszek!

  6. 6 Kobaljov

    Ez a hétvége elég mozgalmas lesz Budapesten programok szempontjából (Kulturális Örökség Napok, Színházak Éjszakája, Európai Mobilitási Hét), egy lazán kapcsolódó másik program szombatra ezek közül a Közgázon (jelige: „a Buckingham palota solingeni német kardjai”):
    http://www.oroksegnapok.hu/rendezvenyek/1351

  7. 7 FuTI007

    Nemzeti vágta?

  8. 8 Kobaljov

    Igen azt elfelejtettem aztán persze gyalog is háromszor kellett kerülnöm miatta, hogy eljussak a Vajdahunyad Várba. Ezenkívül Hal- és Vadfesztivál, Magyar Dráma Napja és A Gyermekek Világnapja is volt/van.

    A Lurdy érdekes volt, én most voltam először laikusként pár hétnyi késes cikkolvasás után. Az elejéről sajnos lemaradtam (11-re tudtam odaérni), így addigra néhány helyen már erősen fogyott a portéka, de így is sikerült azért szert tenni egy Kocsis féle bicskára.

    Ami eszembe jutott lehetséges fejlesztésként (mint írtam elsőbálozó laikusként), hogy ahol van hozzá hely az asztalon ott a gyorsabb eligazodáshoz esetleg ki lehetne írni a kések mellé a főbb adataikat (pl. a penge anyaga, pengehossz (főleg zsebkéseknél), markolatanyag, a leggyakoribb három kérdés úgy tippelem ezekre szokott vonatkozni). A kiállító neve általában a névjegykártyákon szerepelt (ahol volt), ebből is lehetne egy nagyobb, jól olvasható darab mindenkinél. Amin gondolkodtam még, hogy ilyen tömegnél (a vállak fölött átnézve) talán valamilyen asztali állványos módszerrel jobban átláthatóak lennének az eladásra kínált kések, kevésbé takarnák az elöl állók.

    Meg ha már ilyen szép tömeg gyűlt össze ekkora helyen akkor – a tömegközlekedésben kérthez hasonlóan – a kollégák esetleg levehetnék a nézelődések idejére a méretes hátizsákjukat.

    Délután voltam még a Földtani Intézet épületbejárásán is, ott az egyik korábbi kutató (Nopcsa Ferenc) kiállított tárgyai között volt egy kis összecsukható zsebkés is, korához képest egész jó állapotban.

  9. 9 G.T.

    Kobaljov ezek jó ötletek, nagyjából ezek fogalmazódtak meg bennem is.

  10. 10 Kobaljov
  11. 11 Ito

    Hol a kövi bejegyzés?? Várjuk szeretettel 🙂

  12. 12 Ckeres

    Igen igen, jó lenne már egy friss cikk 🙂

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.