maç sonuçları

IX. Tűzzel-vassal Fesztivál

Ez az év sem telhet el anélkül, hogy ne legyen egy késes és kovács fesztiválunk a nyárelőn. Június 16-án, szombaton ismét a késeseké és a késbarátoké a főszerep Székesfehérváron, a Rác utcában (a Skanzenben)!

Kesportal: tv9 cim

A hivatalos szórólap szerint a program a tavalyi rendezvény sémáját követi. Vásári forgatag, látványos kovácsbemutató, hagyományőrző haditorna középkori felszerelésben és fegyverekkel biztosan látgató lesz. A fehérvári kézművesek és portékáik is várni fogják a látogatókat. Természetesen a fő téma az országos kovács, fegyverkovács, bicskás és késes találkozó kiállítása, így a rendezvény nagyobb részét a mesterek és munkáik adják majd.

Kesportal: tv9 kovacs

Ha minden jól megy, a hagyományos késes borotválkozás iránt érdeklődők ismét megszemlélhetik, a borostásabbak kipróbálhatják a helyszínen kialakított borbélyműhelyt is.

Kesportal: tv9 borotva

A késes kiállítás és kirakodó vásár ugyancsak érdekesnek ígérkezik. Idén is lesz a mesterek számára verseny, melyben kategóriánként összemérhetik legjobb munkáikat. Reméljük, a vásáron egymásra találnak a portékák a vevőkkel és lesz mivel dicsekedni a barátoknak.

Kesportal: tv9 vasarfia

A rendezvényig még bő másfél hét van, így még van idő szabaddá tenni a jövő hét szombatot, megszervezni a hétvégét. Az időt jósolni korai lenne, reméljük egy jó kis napsütéses hétvégét tartogat számunkra a természet! A késes felhozatal biztosan színes és bőséges lesz, mellettük a kézművesek portékái között is nézelődhetünk, vásárolhatunk. Cserépedények, fajátékok, drótékszerek, hagyományos öltözetek mellett természetesen az elkopott konyhakés és tízóraizó bicska helyett is találhatunk majd magunknak vagy a családnak vásárfiát!

Kesportal: tv9 tuzzelvassal

Minden késbarátot és a kézműves hagyományok kedvelőit szeretettel várunk! Ne hagyd otthon az asszonyt és a gyerekeket sem!

BlackWoOd

6 hozzászólás


  1. 1 rebel

    Jó móka lesz idén is… na nem a rendezvény, hanem a kempingezés. 🙂

  2. 2 kelapu

    Szerintem a fő csapás iránya azért az idén is a rendezvény lesz, aztán ha valakinek fontos, hogy a barátaival találkozzon, annak is lesz lehetősége ezt megélnie.

  3. 3 grószfater

    Nagyon sajnálom, hogy nem vasárnap lesz, megint nem tudok elmenni mert szombaton versenyről várom a postagalambjaimat. 🙁
    Pedig nagyon készültem rá:

  4. 4 jacksly

    Óóóó, ezt nem hiszem el, hogy 5 nappal később tudom meg… 🙁

  5. 5 Fenyvesi Sándor

    Jó olvasni az ilyen alkalmakról, de mi van az idei fesztivállal. Hiszen az idén is megtartják, de mégis csak véletlenül hallottam róla. Vagy így is lesznek elegen?

  6. 6 BlackWoOd

    Hamarosan közzététetik itt a blogon is. 😉

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.