maç sonuçları

Kés- és fejszehajító Európa-bajnokság Magyarországon!

Kohl János barátunk kiváló jó hírt osztott meg velünk: ebben az évben a dél-dunántúli Alsómocsoládon rendezik meg a kés- és fejszehajító Európa-bajnokságot. Nagy elismerés ez a korábbi Rigac kupáknak, a községnek, de az országnak is egyaránt.

Kesportal: alsomocsolad2017 - indafoto.hu

Hogy miért Alsómocsolád? A két korábbi, sikeres Rigac kupa okán. Hogy mi a Rigac kupa? Az Alsómocsoládi Sport Egyesület által már kétszer is megszervezett országos kés- és fejszehajító verseny. Hogy miért Rigac? Mert Alsómocsolád a hajdani híres betyár, Rigac Jancsi hazája. A továbbiakban azonban olvassuk az illetékes, Kohl János sorait.

Ezúton is örömmel tudatom minden, a kés- és fejszehajítás iránt érdeklődő emberrel, hogy az elmúlt két év ilyen témájú rendezvényeinek színvonalát elismerendő, az idén Alsómocsolád nyerte el az Európa-bajnokság megrendezésének jogát! A nagyszabású és rangos esemény megrendezésének időpontja 2017. szeptember 1-3., a helyszíne Alsómocsolád.

A legfőbb cél a hazai kés- és fejszehajítók egybegyűjtése egy fesztelen kis dobálgatásra, ismerkedésre, egyáltalán nem kizárva persze a külföldi résztvevőket sem, sőt! Az eseményt a sportág számos kimagasló külföldi képviselője is megtiszteli jelenlétével, eddig 9 országból 60 ember foglalt szállást helyben a rendezvényre. Mind a verseny egésze, mind pedig az egyes versenyszámok az egységes és hivatalos Európai Kés- és Fejszehajítási szabályok szerint kerülnek megrendezésre.

A távolabbról érkező versenyzők valószínűleg már augusztus végén megjönnek, a többiek pedig valamikor 1-én, pénteken, kora délutánig bezárólag. Pénteken délután befejeződik a kötelező regisztráció és az információs csomagok átvétele után a versenyzők megkezdhetik a felkészülést a másnapi versenyre. Ugyancsak péntek délután esedékes a kétévente megtartásra kerülő EuroThrowers taggyűlés is, utána következik a hivatalos megnyitó ünnepség, majd közös vacsora, ismerkedés, szórakozás. Szombaton és vasárnap pedig a verseny és az eredményhirdetések.

Mivel mind a versenyzők várhatóan nagy száma, mind pedig a megrendezésre tervezett versenyszámok sokszínűsége viszonylag nagy, ami képzett versenybírók és rendezők meglétét és aktív részvételét teszi szükségessé, ez úton is kérjük egyrészt a sport iránt érdeklődők jelentkezését a magyar csapatba versenyzőként, másrészt a verseny sikeres lebonyolítását, szakszerű megrendezését elősegíteni kész és képes emberek jelentkezését pontozó bírónak, rendezőnek, önkéntes segítőnek. Az előkészületek aktuális állásáról menet közben rendszeresen tájékoztatni foglak titeket.

További információk: Kohl János, 72/451-727, info@janus-facedfilabrasileiro.com, a Késportál Fórumon, illetve a verseny weboldalán.

Kérem szépen, mi a dátumot felvéstük és igyekszünk is majd ott lenni. Leszel szíves te is így tenni – de akár gyakorolni is kezdhetsz a nevezéshez. Mert ugye miért is ne?

Rózsa Edvárd

Alsómocsolád honlapja
A korábbi Rigac kupákról
Amit a késdobálásról tudni érdemes, Kohl János átfogó műve
A késdobálás kiskátéja kezdőknek, saját cikkünk

Kesportal: alsómocsolád2017b - indafoto.hu

(A képen balra a sokszoros világbajnok és csúcstartó német Werner Lengmüller, jobbra pedig a no-spin és insztinktív világbajnok, és ugyancsak sokszoros csúcstartó cseh Adam Celadin.)

2 hozzászólás


  1. 1 Pozsgai Sándor

    Tisztelt Cím!
    78 éves aláírás gyűjtő vagyok. Több mint hatezer aláírásom van.Apostagi József Úrtól szeretnék kérni és kapni egy aláírást.Az elérhetősége után érdeklődöm.
    Tisztelettel várom válaszukat:
    Pozsgai Sándor Győr

  2. 2 edrose

    @Pozsgai Sándor
    Kedves Sándor, Kohl Jánosnál érdeklődjön, az ő elérhetőségei itt vannak fönt.

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.