maç sonuçları

Lurdy után

Megvolt a jubileumi, mert tizedik magyar nemzetközi késkiállítás, a szervező Fazekas József (Pyraster) jóvoltából íme néhány adat és két kép az eredményekről.

Csak emlékeztetőül: az első kiállítás 2004 decemberében, a Stadion Szállóban (ma: Hotel Aréna) került megrendezésre. Az utána következő vásárok minden évben ugyanazon a helyen, a Lurdy-házban zajlottak.
Az idén a 6.-os teremben került megrendezésre a kiállítás, és a magyar kiállítók mellett itt volt Václav Špičák Csehországból, aki acélokat hozott, Bernhard Pieber és Hans Weinmüller késkészítők Ausztriából, illetve Németországból Dahn Olbricht markolat-alapanyag kereskedő, aki egzotikus fák nagy választékával színesítette a kiállítást. Annak ellenére, hogy ezen a hétvégén a sok rendezvény miatt igen zsúfolt volt az aula, ugyanannyi látogató volt a kiállításon, mint az előző évben: az első napon 300-an, a második nap pedig 200-an jöttek el. A jubileumi év alkalmából a kiállítás szervezői mindkét nap egy-egy damaszt pengéjű kést, egy késes naptárt, és a Késműves magazin legutolsó számát sorsolták ki.
Az első nap kés nyertese: Berki Béla volt, a második napon pedig Fekete András volt a szerencsés. (Szerintem féllábon ugráltak a villamosig, a szerk.)

Jövőre XI.!

Bloo kiállításon készített képei között itt csemegézhetsz.


Kesportal: DSCN0556 - indafoto.hu

Kesportal: DSCN0557 - indafoto.hu

4 hozzászólás


 1. 1 Moti

  Gratulálok a nyerteseknek és a felajánlóknak is! 🙂 Ed, ez az adat biztos hogy helyes? ” a sok rendezvény miatt igen zsúfolt volt az aula, ugyanannyi látogató volt a kiállításon, mint az előző évben: az első napon 300-an, a második nap pedig 200-an jöttek el. “

 2. 2 BlackWoOd

  Nem Ed vagyok, de…
  Az adatok egyenesen Fazekas Józseftől származnak (nyilván az eladott belépőjegyek száma az alapja).
  Az “ugyanannyi” a nem szignifikáns eltérésre utal jelen esetben.

 3. 3 Moti

  Arra gondoltam,hogy egy nullát kihagytak. Tehát 3000 és 2000 emberre gondoltam volna…

 4. 4 Mamut75

  Én vagyok az első napi nyertes és ez tévedés. Egész hazáig ugráltam féllábon, az arcomon idült vigyorral (mint amely egynémely együgyű idióták arcára ül ki).

Hozzászólok