maç sonuçları

Késmíves Céh: karácsonyi vásár, bővülő tagság

Tavaly is épp ilyentájt jelent meg két hír a Céhről, amelyeket így vezettem föl: Nem mondhatni, hogy a Magyar Késmíves Céh annyit hallatna magáról, mint a Liptai-Gesztesi házaspár, így ha már vannak velük kapcsolatos hírek, akkor azokról mi természetesen örömmel adunk tudósítást. Nos, ebből mostanra az ominózus celebpár már nem létezik, a többi viszont továbbra is érvényes. (S hogy mindebből kit mi érint érzékenyebben, az ízlés dolga és fedje jótékony homály.)

Kesportal: port

A lényeg: egyrészt a tavalyi, sikeres első kiadás után idén is lesz karácsonyi kiállítás és vásár a Vajdahunyadvárban, december 11-én, 10-től 17 óráig. A belépés ingyenes, forralt bort meg valaki csak árul majd.

A második, bennünket még közelebbről érintő, egyébiránt pedig természetesen egyetemes jelentőségű hír: a Késportál (s korábban már az MTP) aktív őstagja, Kilden, a mi Császi Zoltánunk, a Szoboszlói Penge néhány napja a Magyar Késmíves Céh próbaidős új tagjává avanzsált. Hadd gratulálunk neki innen, a kirakatból is! (Ööö… Kilden, ugye tudod, hogy egy rendes örömjelölt ilyenkor tósztot mond, és fizet egy kört? A Fórum taglétszáma jelenleg épp 1349 fő.)

Azoknak pedig, akik eddig nem ismerték volna (sokan vagyunk így), ismertetjük a Céh idevágó szabályozását. Egy évben két közgyűlés van: márciusban és novemberben. E közgyűlések döntenek az új jelentkezőkről. Minden felvett új tag egy évig próbaidős, s csak utána válik rendes taggá. Az idén tag lett: Drinóczi György, Rabi Tamás, Jakab Imre és Petrovszki Gábor. Felvételre jelentkeztek: Vojkó Csaba és Császi Zoltán, mindketten felvételt is nyertek. Ők tehát egy év múlva, jövő noveberben lesznek rendes tagok.

REd

9 hozzászólás


 1. 1 kelapu

  Mint minden évben már idén is nagyon készülődök a vásárra, és próbálom a nálam érdeklődő késbarátok figyelmét felhívni a jeles napra. Sokuknak annyira ismeretlen a Céh megléte, hogy biztosan nagy érdeklődést fognak tanúsítani az ott kiállított termékekre. Remélem sok szép árúval fognak minket elkápráztatni a kiállítók.

 2. 2 SPYDRECO FAN

  Reményeim szerint veszek is valami szépet…..

 3. 3 tibor

  Igyekszem ott lenni, családias hangulat szokott lenni az ilyen kiállításokon. Igyekszem egy kis pénzt tartalékolni akkorra.

 4. 4 lakbal

  Hát ha Vojkót is felvették…..

 5. 5 Szasza

  Nem még nem vettük föl,még csak próbaidős!!!
  Sz

 6. 6 expanziv

  Dec 11 nem munkanap? Nem túl szerencsés időpont 🙁

 7. 7 BlackWoOd

  De, sajnos munkanap. Nyilván az időpont tervezésekor nem gondoltak erre a rendkívüli munkanapra.

 8. 8 Ste

  Kocsis mester honlapján azt lehet olvasni (fent a fényújságban), hogy december 1-én lesz a vásár.
  http://www.kocsiskesek.fw.hu/dkesek.htm

  Itt is december 1-e van közzétéve:
  http://www.rabi-kesek.sokoldal.hu/kiallitas

  A Mezőgazdasági Múzeum honlapján nem találtam információt a vásárról.

  A kesmives.hu honlapon az itt közzétett plakátot nem találtam meg, sőt az események között sem szerepel.

  Valaki homályosítson már fel, hogy akkor pontosan mikor is lesz a vásár.

  Köszönöm.

 9. 9 Ste

  Bocs elnéztem a az évszámot.

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.