maç sonuçları

IWA 2010/II. – Leatherman

Folytatjuk az IWA-beszámolókat, jöjjön ezúttal némi multifogó a Leathermantől.

Kesportal: IMG 3121

A szokásos termékskála két végét erősítette meg a cég. A legkisebb a Style, gyakorlatilag egy kicsiny markolat: penge, olló, csavarhúzófejű körömreszelő és csipesz. Valahol a svájci bicska és a szépemlékű Sebertech I2 közé lőtték be. A Style CS egy kicsinyített Skeletool, fogó helyett ollóval, amúgy a mérettől és a karabinertől eltekintve ugyanazt tudja, mint a Style.

Kesportal: IMG 3127

Kesportal: IMG 3109

Felfrissítették végre a Squirtet. Az ES4 és a PS4 csak abban különböznek, hogy az ES4 egy ötlyukú csupaszoló fejet kapott hagyományos fogó helyett. Az olló, penge, drótvágó, sörnyitó/csavarhúzó, szimplapengés kereszthornyos csavarhúzó, reszelő egyforma mindkettőben. Legyen szabad megjegyeznem, hogy bár az emlékeim nem túl frissek a régi Squirtről, de ezek most egész komoly, szerszámszerű kis eszközökké alakultak. Ráadásul egy csomó színből lehet majd választani, nem beszélve a limitált kiadásokról.

Kesportal: IMG 3120

A nehézsúlyúak között figyel a három MUT (részben fémszínű, szinte teljesen fekete, EOD). A Surge-nél csak egy leheletnyivel könnyebb szerszám kifejezetten az M16/AR15 gépkarabély családot használóknak készült. Azazhogy… de erről majd később. Supertool 300 fej, Wave-szerű markolat szteroidozott Skeletool végekkel. A lista: fogó (EOD-nál gyutacsfogóval), cserélhető pengés drótvágó (más betét kell a kemény drótokhoz, és más a gyújtózsinórhoz), két menetes lyuk kívül a pofákon az elterjedt tisztítóvesszőkhöz, félig fogazott 420-as penge, fűrész, cserélhető bronz kaparópenge, cserélhető szétszedő tüske (EOD: gyutacstüske), három darab kétoldalas csavarbetét, cserélhető kalapácsfej, cserélhető pengés hevedervágó kampó, karabiner/sörnyitó, levehető csíptető, akadály elhárító (nem ezt jelenti szó szerint a „bolt override tool”, de a lényeget megfogja nekünk, laikusoknak), és a robosztus MOLLE tokban egy csavarkulcs a szereléksín, illetve az optika állítgatására.

Kesportal: IMG 3100

Mivel prototípusokat foghattunk kézbe, ezért apróságok még változhatnak. Az elsőt el is árulták, valamivel szorosan csukva kell tartani a szárakat, mert most egyelőre a karabinerével felakasztott MUT vidám zörgéssel jelzi előre a tulaj közeledtét. A szerszám méltó párja a Supertool 300-nak és a Surge-nek, elpusztíthatatlan benyomást kelt az emberben, még a hosszú csavarbetéteket biztosító csap is emberesen kattan a helyére. A csíptető csak vastag gyöngyvászonhoz ajánlott, minden gyengébb anyagot gyorsan kinyír. Node mi volt az azazhogy? A Stanley-től frissen átigazolt munkatárs pár szóban elmondta, hogy bár a kiindulási alap az M16/AR15 platform volt, de a modularitása miatt bármikor testre lehet szabni a MUT-ot. A menetek szabványosak, bármit rájuk/beléjük lehet csavarni, a műanyagbetétek – amelyek a kétféle tüske alatt vannak – könnyen cserélhetőek, vagy elhagyhatók. Innentől pedig szinte mindegy is, hogy vadászpuskánk tisztítóvesszőjéhez használjuk T markolatként, forgótáras revolverünkből kapargatjuk ki az odaégett kormot, vagy Glock 17-esünket szedjük szét vele. Ha katona lennék, bizonyos körülmények között elgondolkodnék a megvételükön, s hát szép gyűjteményi darabok is. Mindenki másnak pedig továbbra is a kevésbé specialzált Surge-Supertool 300 párost ajánlom ebben a kategóriában.

Kesportal: IMG 3115

Szöveg: Escape, kép: edrose

3 hozzászólás


  1. 1 iguana

    Ha ilyeneket posztoltok, kénytelen leszek lecserélni a Wave-et…

  2. 2 aksurv

    Surge…

  3. 3 degu

    szep termekek szep az aruk is … 😀

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.