maç sonuçları

Késműves 2010/3-4

Megkaptuk az ízelítő-előzetest a Késműves magazin idei második, ezúttal is dupla számából. Aki megy a kiállításra, a Lurdyban már kapni is lehet majd.

Kesportal: kulso-1

Először is megtekinthetjük a nyakkés-versenyre érkezett jelölteket – ezen az oldalon középen pont Kilden, azaz Császi Zoltán portáltárs-készítőnk titánból készült művét látjuk. A Lurdyban mindezek ugyan „élőben” is ott lesznek, és az eredményhirdetés is megtörténik, de hát oda ugye nem mindeki megy, s így az esemény és a résztvevő kések afféle történelmi tablóként papíron is megmaradnak nekünk.

Kesportal: 65 686

Történelmi fegyver témában a spanyol spádékról, a vadászkardokról, technikai ínyencségként pedig az olasz rugós tőrökről tudhatunk meg többet.

Kesportal: 65 6820 copy

Kesportal: 65 6823 copy

Kesportal: 65 6854 copy

Magyar mesterként Drinóczi Györgyöt és Rabi Tamást ismerhetjük meg közelebbről, külföldiként pedig Wolf Borgerrel és Frank Riedingerrel ismerkedhetünk meg.

Kesportal: 65 6858 copy

Kesportal: 65 6827 copy

A coticule belge, a belga kő mitikus kellék a késkedvelők körében, vele kapcsolatban most mindenki megtudhatja, ki, mikor, honnan, hogyan…

Kesportal: 65 6866 copy

A beszámolók ebben a számban a solingeni késkiállításról, illetve Fazekas mester egyesült arab emirátusokbeli kalandjairól szólnak – a tőle megszokott humorral.

Kesportal: 65 6838 copy

Kesportal: 65 6863 copy

Bernschütz Laci bácsi ezúttal a hőkezelés eszközeivel, kellékeivel ismertet meg bennünket.

Kesportal: 65 6841 copy

Folytatódik a tokkészítő-suli is: a haladók után most a kezdők kapnak tanácsokat. A faanyagok közül pedig (ha már a szépreményű kezdet után itt, a Portálon abba is maradt a sorozat) a kókuszpálmáról, a wengéről, a paliszanderről, honi viszonylatban pedig a kőrisről és a platánról olvashatunk.

Kesportal: 65 6830 copy

Kesportal: 65 6845 copy

Aki postán szeretné megrendelni, a pyrus@pyraster.hu címen írjon Fazekas Józsefnek.

2 hozzászólás


  1. 1 Szasza

    KIlden!
    Gratulálok!!!!!!!
    A Titánt én adtam :))))))
    Szasza

  2. 2 Kilden

    Köszönöm Barátom! 😉

    Üdv.

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.