maç sonuçları

VIII. Tűzzel-vassal Fesztivál

Hamarosan megrendezésre kerül idén is a Tűzzel-vassal Fesztivál! A helyszín ismét Székesfehérváron, a Rác utcában (a Skanzenben) lesz június 18-án, szombaton. 10 órától várnak a késesek, kovácsok és fegyverművesek mindenkit sok szeretettel, karöltve a fehérvári kézművesekkel.

Kesportal: 8Tuzzel01

A program előreláthatólag a korábbi évek hagyományait követi, szorosan fonódva a rendezvény fő motívumához, a kovácsoláshoz, a késhez és a hideg fegyverekhez. Középkori haditorna és felszerelés bemutató, japán harcművészet karddal, borotvatörténet és kiállítás, táncegyüttesek előadásai fogják szórakoztatni elsősorban a nagyobbakat. A templom zárt kertjében a kézművesek vására, játszóház és hagyományos szerb ételek várják az érdeklődőket. A részletes programterv elolvasható a Tűzzel-vassal Fesztivál honlapján.

Kesportal: 8Tuzzel02

Kesportal: 8Tuzzel052

Ami minket, Késportálosokat minden kétséget kizáróan érdekelni fog, az a késesek és kovácsok szokásos kiállítása és vására, valamint a számukra rendezett színvonalas szakmai verseny, melyben megmérettethetnek kiváló készítőink. A madarak csiripelnek valamit egy előadásról is, melynek témája a magyar bicska lesz. A borotvakiállítás is egészen biztosan érdeklődésre tart majd számot, különösen Borotvafórumos barátaink és a „Pamacs és penge” blog olvasóinak számára.

Kesportal: 8Tuzzel031

Kesportal: 8Tuzzel032

Portálos készítőink egészen biztosan gőzerővel dolgoznak, bizonyára idén is látni fogunk egy-két bravúros damaszkot, különleges anyagokból összeállított kést és bicskát, netalán valami egészen szokatlant. Egy biztos, a fórumon gyanúsan nagy a csend a késesek portáján. (Ez azért jelzi a rendezvénnyel egy időben zajló szakmai megmérettetés fontosságát is.)

Kesportal: 8Tuzzel041

Kesportal: 8Tuzzel042

Fontos esemény lesz ez a nemrégiben portálos készítővé avanzsált éltársunk, Szálkai Robi számára is, aki a fesztiválon először személyesen fogja bemutatni késes és kovács munkáit a szakma képviselőinek és a műkedvelő közönségnek.

Kesportal: 8Tuzzel051

A templom kertjében a tavalyi rendezvényről készült és a fotópályázatra beküldött képekből kiállítás lesz még látható. A művészi vénával vagy jó ízléssel megáldottaknak érdemes lesz idén is fotózni, hátha véletlenül felbukkan a kanyarban ismét egy fotópályázat.

Kesportal: 8Tuzzel06

Minden éltársnak és érdeklődő olvasónak ott a helye 18-án a Rác utcában, Székesfehérváron, akár családostól, akár magában, egyedül semmiképpen nem lesz a késbarát társaságban! Kevés az országos szintű késes rendezvény, kár lenne épp ezt kihagyni.

BlackWoOd

Kesportal: Flyer

Kapcsolódó linkek:
Fehérvári Kézművesek Egyesülete
A Tűzzel-vassal Fesztivál hivatalos honlapja
Térkép a rendezvény helyszínéhez

7 hozzászólás


  1. 1 firesnake

    Ott leszünk 😀

  2. 2 angelero

    Jó kis kedvcsináló!

  3. 3 gyugyó

    Ott a helyünk!!!!!

  4. 4 kelapu

    Én már pénteken szeretnék sátrat állítani a kempingben, hogy le ne késsem.

  5. 5 Ben

    Várom 🙂

  6. 6 Robi

    Szép volt jó volt , jövőre újra megyünk !

  7. 7 kelapu

    Szerencsére eső és szélvihar nélkül sikerült a rendezvényt élveznünk. A sátortáborban is minden rendben volt, az első napon 17.-én 19 db sátort sikerült összeszámlálnom, másnapra ez a szám csak gyarapodott, a rendezvényen résztvevő késesek közül többen csatlakoztak hozzánk.
    Szerintem a rendezvény elérte a célját.
    Mindenki gondoljon arra amire akar.
    Köszönet a szervezőknek és a lebonyolítóknak is.
    Üdv kelapu

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.