maç sonuçları

Lurdy után

Megvolt a jubileumi, mert tizedik magyar nemzetközi késkiállítás, a szervező Fazekas József (Pyraster) jóvoltából íme néhány adat és két kép az eredményekről.

Csak emlékeztetőül: az első kiállítás 2004 decemberében, a Stadion Szállóban (ma: Hotel Aréna) került megrendezésre. Az utána következő vásárok minden évben ugyanazon a helyen, a Lurdy-házban zajlottak.
Az idén a 6.-os teremben került megrendezésre a kiállítás, és a magyar kiállítók mellett itt volt Václav Špičák Csehországból, aki acélokat hozott, Bernhard Pieber és Hans Weinmüller késkészítők Ausztriából, illetve Németországból Dahn Olbricht markolat-alapanyag kereskedő, aki egzotikus fák nagy választékával színesítette a kiállítást. Annak ellenére, hogy ezen a hétvégén a sok rendezvény miatt igen zsúfolt volt az aula, ugyanannyi látogató volt a kiállításon, mint az előző évben: az első napon 300-an, a második nap pedig 200-an jöttek el. A jubileumi év alkalmából a kiállítás szervezői mindkét nap egy-egy damaszt pengéjű kést, egy késes naptárt, és a Késműves magazin legutolsó számát sorsolták ki.
Az első nap kés nyertese: Berki Béla volt, a második napon pedig Fekete András volt a szerencsés. (Szerintem féllábon ugráltak a villamosig, a szerk.)

Jövőre XI.!

Bloo kiállításon készített képei között itt csemegézhetsz.


Kesportal: DSCN0556 - indafoto.hu

Kesportal: DSCN0557 - indafoto.hu

4 hozzászólás


  1. 1 Moti

    Gratulálok a nyerteseknek és a felajánlóknak is! 🙂 Ed, ez az adat biztos hogy helyes? ” a sok rendezvény miatt igen zsúfolt volt az aula, ugyanannyi látogató volt a kiállításon, mint az előző évben: az első napon 300-an, a második nap pedig 200-an jöttek el. „

  2. 2 BlackWoOd

    Nem Ed vagyok, de…
    Az adatok egyenesen Fazekas Józseftől származnak (nyilván az eladott belépőjegyek száma az alapja).
    Az „ugyanannyi” a nem szignifikáns eltérésre utal jelen esetben.

  3. 3 Moti

    Arra gondoltam,hogy egy nullát kihagytak. Tehát 3000 és 2000 emberre gondoltam volna…

  4. 4 Mamut75

    Én vagyok az első napi nyertes és ez tévedés. Egész hazáig ugráltam féllábon, az arcomon idült vigyorral (mint amely egynémely együgyű idióták arcára ül ki).

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.