maç sonuçları

X. Nemzetközi Késkiállítás és Vásár

Tizedik! Tizedszer szervezi és rendezi meg Fazekas József (Pyraster) a „Nemzetközi Késkiállítás és Vásár” című, immár nagy múltú, hagyományos eseményt. Szeptember 21-én, szombaton 10 órától látogatható a kiállítás a Lurdy-Házban. Aki inkább vasárnap jönne, azt délután 4-ig várják szeretettel. Figyelem: a jubileumi alkalomra való tekintettel mindkét napon 14.00 órakor ajándéksorsolás is lesz, a főnyeremény Pyraster-kés!

Kesportal: jubi660 - indafoto.hu

Biztos, hogy a céh java képviseli, illetve képviselteti magát, valamint az is 100%, hogy megint lesznek újdonságok, amikért érdemes lesz kilátogatni! A parkolás feltételei változtak, érdemes utánanézni, hogy mikor és mennyi időre lehet külön költség nélkül a parkolóban hagyni a verdát. Kalandra fel, aki csak teheti, tegye szabaddá azt a hétvégéjét!

BlackWoOd

22 hozzászólás


  1. 1 vadasz40

    A napokban jártam arra,az van ki írva a parkolóba, hogy az első 3 óra és a hétvége ingyenes.

  2. 2 Kilden

    Egyáltalán nem titkos… Pl. a honlapomon is kint van.

    Üdv.

  3. 3 Moris

    Voltam néhányon, az utóbbi kettőben már csak azért mert rendeltem valamit.És ha elkészül amit most rendeltem akkor azért az idén is bemegyek….de egyébként…..Ám lehet hogy most a tizedik meg tud újulni valahogyan,és érdekes, vagy változatos lesz….vagy csak én vagyok felületes szemlélő hogy kb.10 perc alatt végzek a látogatással? :).

  4. 4 kocsisferi

    Kedves BlackWoOd!

    Köszönjük, hogy felületet adtál a rendezvényt hirdető plakátnak.
    Azt azonban megjegyezném, hogy a kiállítást nem a Késmíves Céh rendezi.
    A céhtagok, bár nagy számban jelen lesznek, ugyanolyan feltételekkel állítanak ki, mint bárki más.
    A kiállításon betöltött szerepük ennyiben ki is merül.

  5. 5 Bonnie

    No, én még egyszer sem voltam, szal nekem biztos új lesz :).

  6. 6 Kilden

    Mit mondjak… Aki hasonlókat mondd mint aki magára ismer… Az nem élvezi a kézi készítésű eszközök látványát, mert körberohan, az inkább be se jöjjön! Az menjen a kínai kések árusihoz, a vásárba! Döglött egy társadalom ez, és igénytelen!

    Üdv.

  7. 7 Pacsiapu

    Már alig várom!

  8. 8 lllaa

    Na ezt a pillanatot nem vártam, mármint azt hogy szembesüljek vele – így az időpont közeledtével – hogy nem lehetek jelen.

    Lelki szemem előtt ott lebegnek a standok a sok szép csodával, melyet a derék Mesteremberek jelenléte csak tovább fokoz!

    Jó szórakozást és persze vásárlást késbarátok !

  9. 9 nagymarton

    Kilden… az efféle kirohanásaiddal többet ártasz a kézműveseknek, mint a kínaiak. Ezt csak tetézi, hogy amit leírtál annak se füle, se farka.

    üdv

  10. 10 fgabesz

    A gyönyörű, különleges és egyedi kések látványán kívül, igazi értéke egy ilyen kiállításnak, a személyes kontaktus. Találkozni a mesterekkel,megcsodálni a munkáikat (szerencsés esetben birtokba venni egyiket-másikat), beszélgetni a ritkán, régen látott barátokkal. Órákat tudok eltölteni az ilyen rendezvényeken. Nem is értem, hogy lehet 10 perc alatt végezni a látogatással? Ennyi idő alatt az első asztalig nem jutok el…. 😀

  11. 11 Moris

    Kilden! Emlékezz csak.Nekem lettek volna igényeim, nem nagyok, teljesen egyszerűek.De Te azt sem tudtad megvalósítani.Igénytelen késkészítők.Sajnálom!

  12. 12 tuske698

    Igyekszem ott lenni Szombaton. Mindeggy milyen a társadalom én jol fogom érezni magam,legfeljebb az igérgetökkel akik ,nem teljesitik azt amit megigérnek vagy megváltoztatják azt,azokat nem fogom felkeresni mert nem tartom öket megbizhatonak

    Én Kivánom minden ,késszeretö embernek érezze jol magát a kiállitáson

  13. 13 Tanto

    Feri,
    lehet tudni, hogy ki szervezi, ha nem a Céh ?
    Tanto

  14. 14 Kilden

    Moris! Ne haragudj, de fogalmam sincs ki leledzik ezen nick név mögött… Szóval nem tudom milyen igényeket támasztottál felém. Ha megtennéd, hogy felfeded magad PÜ-ben, megköszönöm!

    Üdv.

  15. 15 pyraster

    Sziasztok!

    A kiállítást én Fazekas József szervezem, ahogy az elmúlt 10 évben, évek óta van beharangozója itt a portálon, ahol szerintem mindig is fel volt ez tüntetve.

    FONTOS! AKI ELLÁTOGAT A KIÁLLÍTÁSRA ŐRIZZE MEG A JEGYÉT, MERT MINDKÉT NAPON AJÁNDÉKOT NYERHET!
    Szombaton és vasárnap is 2 órakor kisorsolunk 1db Pyraster kést, 2db német késes naptárt és a Késmíves magazin utolsó számait.

    Üdvözlettel,
    Fazekas József

  16. 16 pyraster

    Most látom csak, hogy az idén rosszul lett feltüntetve a szervező:)

  17. 17 Moris

    Kilden!
    Kicsit OFF itt,de ha már kérded,akkor nem privátba írnám…… ha már le nyilvánosan „igényteleneztél”.
    Egy Turant rendeltem tőled kb. két éve.Kétszer írtam le email-ben mit szeretnék.A második email-nél írtad hogy minek küldtem még egyszer, hiszen megbeszéltünk mindent.Ennek ellenére nem úgy csináltad meg a kést ahogy kétszer is leírtam.Így kibontás nélkül visszaküldtem Neked.Mivel már itt a portálon láttam a képeken, hogy nem azt csináltad amit megbeszéltünk……..na csak ennyit az igénytelenségről.

    Fgabesz.Én úgy végzek 10 perc alatt, hogy leginkább a Bushcraft jellegű kések tetszenek.Ezekből azért ott nem lehet Dunát rekeszteni.Persze átnézem a többi kést is, de nem csorgatom a nyálam órákig.Sok mindenkit nem ismerek a késes társadalomban.Ha meg ismerkedni beszélgetni szeretnék akkor eljárnék a késtalikra.

  18. 18 edrose

    Kedves Pyraster, a hibát javítottuk!

  19. 19 Stryker

    Moris:Ha valami nem tetszik,nem megyek oda,ilyen egyszerű!
    Ha nem érdekelnek a hazai kézműves termékek,akkor felmész egy {pld:Fallkniven}portálra a foteledben ülve nyomsz egy gombot a ‘megrendelem” szóra,minket meg akik csodáljuk ezeket a vasakat megkímélsz a modorodtól!
    Mondom ezt főként úgy,hogy nagyon szerettem volna ott lenni ezen a kiállításon,de sajnos dolgozok ma is!
    Azért utószóban tudnál említeni egy olyan külföldi késest,aki egyedileg elkészít bármit olyan áron,mint a hazaiak?
    Köszönettel :Stryker

  20. 20 Wlad

    Te Stryker nem tudom feltűnt e, hogy Morisnak nem a hazai késes társadalommal van baja, hanem volt egy „balul elsült” biznisze Kildennel. Ennek tükrében :

    -Senkinek semmi köze a kettejük dolgához. Ergo az téged minősít, hogy a pálya széléről bekiabálsz, mások dolgába
    – Egyáltalán nem szerencsés, ha itt kint a blogon kezditek el egymást „sárral dobálni” Épp elég az hogy a fórumon is sokan úgy viselkednek mint az ovisok egymással.
    – Véleménye mindenkinek lehet ! Ezt tartsuk tiszteletben
    – A késkészítők „nagy fiúk” már. Majd megvédik az álláspontjukat, ha akarják. Szerintem nem szorulnak a te védelmedre.

    Béke veletek !

  21. 21 Rémuszbácsi

    Szombaton voltam, én speciel jól éreztem magam. Végül csak lett egy kis vásárfia, pedig előtte nagyon megfogadtam, hogy most tényleg semmit. De aztán Drinóczi György asztalánál csak utólért
    a végzet. 🙂 A portékájukat kínáló készítők közül külön nagyon örültem Porpáczy Zsoltnak, mert őt
    ritkán látjuk Budapesten a nagy távolság miatt. Azt hiszem az ő bicskáinál időztem talán a legtovább.
    Persze jó volt újra látni a többi ismerőst is, akár mester, akár portálos „betegtárs”. Nekem kellemes
    kikapcsolódás volt, jó, hogy elmentem.

  22. 22 kompot

    Biztos nem lehetett rossz ha még Amerikából is eljöttek megnézni a kiállítást.Sőt egy páran még örülni is fognak ha belekerülnek a Blade magazinba.És aki a fotókat készítette az se kis név

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.