maç sonuçları

Stridergyűlés

Pár napja egy érdekes és a honi késvilágban nem mindennapi esemény történt: Magyarország Strider márkájú késeinek nagy és igen reprezentatív hányada adott egymásnak találkozót.

Kesportal: portal-striderek

Ismeritek a szesztilalmas gengszterfilmek azon klasszikus jelenetét, amikor valami félreeső kikötői hangárban, egy irdatlan hosszú asztalnál összegyűlnek a maffiavezérek, azért, hogy leosszák a körzeteket, egyeztessék az áraikat – s nem mellesleg pedig végre kibékítsék Nyakas Frankie-t és Hidegvér Tommyt. Kábé ez jutott eszembe, amikor néhány – a konspirációs körülmények okán kevéssé jó minőségű – fénykép erejéig ezeket a Stridereket összepakoltuk.

Kesportal: portal striderek 3

Nem csak családi, de történelmi tabló is ez. Vannak köztük fixek és folderek, nagyon régiek és nagyon újak, nyersebbek és kifinomultabbak, normál szériák és limitált kiadásúak, Paul Bos korabeliek és utániak – és a többi, és a többi. Modellnevek tekintetében mindezek pedig a fél ábécét is lefedik: EB, ED, SA, SLCC, WP, RB, RC, AR, SNG, SMF, PT…

Kesportal: portal striderek 2

Kesportal: portal striderek 2 2

Aki a márkát nem ismerné, itt elolvashatja a korábban róla írt részletes cikket. S hogy némi nepotizmus is legyen a dologban (tudjátok, a nepotizmus, az az, hogy miniszter valaki, és még a menye meg a nászasszonya is felügyelőbizottsági tag lesz valahol – képzeljétek, állítólag valahol történt már ilyen), hadd illesszek be néhány digitally remastered képet a sajátjaimról: egy-egy régi EB-LT-ről és WP Wharnie-ról. Remélem, megbocsátjátok.

Kesportal: IMG 6290

Kesportal: IMG 6282

Kesportal: IMG 6275

Kesportal: IMG 6294

Kesportal: IMG 6261

Kesportal: IMG 6269

Kesportal: IMG 6263

Szöveg: Szúrós Eddie

Képek: BandiBuilder, Thor81, edrose

12 hozzászólás


  1. 1 fonti

    Nagyon jó kis társaság gyűlt össze! …és de jó lenne az is, ha a blognak az bizonyos, idézett 2009. február 9-i cikke is végre folytatódna! 😉

  2. 2 Spoon

    Én is örültem a találkozásnak. Eddie, azt az EB-LT-t azt szeretném tőled karácsonyra 😀

  3. 3 tibor

    Olvasva a cikket strideritiszem lett! Nagyon szépek és robusztusak! Ha sikerül az otthoni dolgaimat ritkítani, lesz ilyenem is!

  4. 4 firpojoni

    Kövezzetek (késeljetek) meg, de ezek a kések csúnyák 🙁

  5. 5 edrose

    Spoon: ne tőlem kérd, hanem a Jézuskától… Illetve nem is, ne tőle, Stridert a Krampusztól kell kérni! Bár az meg, amilyen huncut, még jól megtartja magának. 😀

  6. 6 Scharm

    pont a képeken szereplő kiragadott 2 db tetszik a legjobban. mi az ismertetőnevük, ahol utána tudok nézni áraknak, stb?

  7. 7 swedge

    Nagyszerű írás! Köszönöm – mégha csak egy kicsit – hogy a része lehettem!

  8. 8 edrose

    Scharm, ott a válasz az írásban… 😉
    EB-LT a nagy, és WP Wharnie a kicsi. Mindkettő korai modell, még ATS-34-ből. Az EB azóta részleteiben fejlődött, de nagyjából ugyanilyen maradt, a képeken látsz még ifjabb generációsakat belőle, két tantót meg egy drop pointot. A WP viszont wharncliffe-pengével igen ritkán készül – ha készül még egyáltalán, mert nem szoktam látni.

  9. 9 moe

    Szúrós Eddie 😀

  10. 10 Usul

    Jó kis társaság.
    Ha szóltok én is adtam volna egyet fotózni… 🙂

  11. 11 Áron

    Sziasztok!

    Létezik Strider Knives 313 típusú kés? Vagy ez valami hamisítvány?

    Üdv.,

    Áron

  12. 12 Nike Air Max 90 Femme

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.