maç sonuçları

Alkotótábor és Mesterségek Napja Hajdúböszörményben

Lepókhálózzuk a műhelykilincset! Portálunk lelkes tagjai hamarosan ismét összegyűlnek Hajdúböszörményben, hogy néhány napra hobbijukra koncentráljanak, a késeknek szenteljék idejüket. Alkotótábor keretében újra a kovácsolás, a köszörülés és a késektől elválaszthatatlan bőrös munkák (elsősorban a tokkészítés) válnak központi elfoglaltsággá. Augusztus 4-től ismét benépesül a Hajdúböszörményi Tájházak területe, a környéket megtölti a jó hangulat és az üllők csengése és a nyers marhabőr illata. A tábor záró, vasárnapi napja, tehát augusztus 7-e ismét nyilvános rendezvény lesz Mesterségek napja címmel, várunk minden késbarátot és érdeklődő látogatót!

Kesportal: HB2 01

Az alkotótábor keretében a hazai késes szakma elismert mesterei közül idén Kocsis Ferenc késkészítő, népi iparművész és Fazekas József (Pyraster), a Késmíves Céh elnöke fog elméleti előadást tartani. A kovácsolásban Szekeres Antal fog gyakorlati segítséget nyújtani, a bőrös feladatokat szintén megoldjuk valahogy „házon” (portálon) belül, Gergácz Csaba (Giga) és Rajkai Gábor (Raga) is jelezték, részt vennének a munkában.

Kesportal: Plakat

A nyílt napon családi programok várhatóak, melyek nagyjából az összes korosztály számára tartalmaznak érdekes részleteket. A Mesterségek Napja elnevezéshez hűen kézművessátor várja elsősorban a gyerekeket, valamint a fazekasság, nemezelés, hímzés is kipróbálható, illetve megtekinthető lesz – persze az alkotótábor munkáján túl. Reméljük, az időjárás kedvező lesz és ismét egy jó hangulatú, aktív hosszú hétvégének nézünk elébe! Természetesen az eseményről beszámolunk azok számára, akik idén kihagyni kényszerülnek eme nagyszerű lehetőséget.

BlackWoOd

Kesportal: HB2 02

10 hozzászólás


  1. 1 bemarton

    Remélem el tudok menni! 55km az nem sok 🙂

    Köszi az infót BlackWoOd!

  2. 2 kelapu

    Egy napra én is szeretnék hozzátok eljutni!

  3. 3 kantaro

    Az elsö 3 napra kik juthatnak be ?

  4. 4 Robi

    Az első három napra , regisztrált , nálam jelentkezésüket jelző , alkotni vágyó késportálosok juthatnak be.

  5. 5 kantaro

    Köszönöm a válaszod!

  6. 6 Robi

    Hova lett az előző hozzászólásom??????

  7. 7 Robi

    nár meg meg van …. szivat az oldal….
    :/

  8. 8 Nemozoli

    Ó, pedig hogy szerettem volna eljutni oda már tavaly is… 🙁 csak a családi nyaralás meg a kifizetett repülőjegy eléggé megköti a kezem… 🙁

  9. 9 kelapu

    Sajnos nekem is le kell mondanom, sajnos az egy nap sem sikerül.

  10. 10 finucci

Hozzászólok

Hozzászóláshoz be kell lépned.